onsdag den 17. december 2008

Boligen er en vigtig del af vores identitet. Den er symbol på de drømme, vi har om det gode liv - og de signaler den sender, er derfor også meget vigtige.
Idealbillederne er i kraftigt skred i øjeblkket. For bare et par år siden var det hot at have en stor firehjulstrækker i garagen - den signalerede handlekraft, power og et spændende actionpræget liv. I dag er billedet vendt fuldstændig. Firehulstrækkeren opfattes som klodset, forurenende og alt for dyr at køre i. I stedet er det ved at blive sexet, at være bæredygtig. Vi vil gerne signalere, at vi giver mere, end vi tager, og tænker på vores børns fremtid.
Derfor skal tiltagene i energiparcellen være synlige. Naboerne skal kunne se, at vi tænker på miljøet. Desuden er synligheden med til at skabe en øget bevidsthed om energiforbrug i familien og på den måde påvirke vores vaner.
Og videre kan synligheden være med til at udbrede energirenoveringerne ved, at naboer og forbipasserende kan se forandringen, og måske får lyst til selv at komme igang.

Ingen kommentarer: