onsdag den 5. november 2008

Viktualierummets tilbagetog

Nye køkkener skal være lækre, stilrene og ryd delige. Flere og flere afskaffer overskabene, for at give deres køkken et rent og minimalistisk udtryk. De nye køkkener er flotte at se på – men de har en hage: For hvor skal man gøre af alt rodet? Hvor gør man af fx blenderen og alle de mange madvarer, som man ikke opbevarer i fryser eller køleskab?

Ekstra lager
Svaret på det spørgsmål kunne være et viktualierum. Et lille ekstra lager i forbindelse med køkkenet, hvor du kan opbevare mel, rosiner, stearinlys og de store cornflakespakker på hylder fra loft til gulv.

Sænk temperaturen og gulvet
For at få et viktualierum må du være parat til at afgive 2-3 m2 plads, og det nemmeste er at etablere dit nye spisekammer samtidig med, at du totalrenoverer dit køkken eller sætter et helt nyt ind i huset.

Så får du nemlig også mulighed for at skabe den optimale viktualie-temperatur. Det sker ved at sænke gulvniveauet i viktualierummet en halv meter ned, og undlade gulv isolering og gulvvarme. På den måde bliver rummet automatisk køligere og dermed velegnet til opbevaring af madvarer. Det er også vigtigt, at sætte en rigtig dør i ind til viktualie- varerne. Døren skal isolere – så varmen fra køkkenet ikke kommer ind og blander sig med maden på hylderne.

http://www.idenyt.dk/sitemap/sitemap/loft?v=2

Ingen kommentarer: